חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פלג נ' עם האדמה בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה נצרת
51501-03-12
26.1.2014
בפני :
אורית יעקבס

- נגד -
:
נעמה פלג
:
1. עם האדמה בע"מ ח.פ. 513611053
2. עמירם בן עזרא

פסק-דין

פסק דין

1.זוהי תביעה לתשלום זכויות שונות בגין פיטוריה של התובעת, שעל פי הנטען היו שלא כדין, בהיותה בהריון, בניגוד להוראות חוק עבודת נשים, התשי"ד-1954. (להלן: "חוק עבודת נשים"), וכן לפיצויים בגין פיטורים שלא כדין (פיטורים ללא שימוע).

לטענת הנתבעים, פיטוריה של התובעת נעשו ללא קשר להריונה אלא בשל תפקודה ומשיקולים מקצועיים גרידא ועל כן היא אינה זכאית לכל פיצוי. עוד לטענתם, חוק עבודת נשים לא חל במקרה זה, גם בשל כך שכלל לא ידעו על הריונה של התובעת וגם בשל כך שלא צברה ותק של שישה חודשים רצופים, כפי שנדרש בחוק עבודת נשים.

2.מהלך הדיון

ביום 30.06.2013 התקיימה, לפנינו, ישיבת הוכחות במהלכה נחקרו התובעת ונתבע מס' 2 על תצהירי עדותם הראשית.

התובעת הגישה גם תצהיר מטעם, הגב' אפרת שלו סגל, שעבדה אף היא, בזמנים הרלוונטיים לתביעה, בשירותי הנתבעת מס' 1, אולם עדה זו לא התייצבה, לישיבת ההוכחות, ועל כן הוצא תצהירה מתיק בית הדין.

בסיום ישיבת ההוכחות קצבנו לצדדים, לבקשתם, מועדים לשם הגשת סיכומיהם ולאחר שאלו הוגשו (סיכומי התובעת ביום 14.10.2013 וסיכומי הנתבעים ביום 24.12.2013), הבשיל התיק למתן פסק דין.

בנקודה זו נציין כי בשל העובדה שהנתבעים לא היו מיוצגים, לא כפה עליהם, בית הדין להגיש תצהיר מטעמם (עמ' 5 שורות 22-28 לפרוטוקול), כאשר גם בענין הסיכומים, ניתנה לנתבע האפשרות להודיע כיצד ירצה לנהוג (עמ' 36 שורות 1-7 לפרוטוקול).

3.ואלו עיקר העובדות הרלוונטיות, כפי שהן עולות מרשימת המוסמכות, מכתבי הטענות ומעדויות הצדדים:

א.הנתבעת 1 הינה חברה פרטית בע"מ שעיסוקה בתכנון ושיווק טיולי שטח, ימי גיבוש ואירועים בטבע (להלן: "הנתבעת").

ב.הנתבע 2, מר עמירם בן עזרא, הינו מנהל הנתבעת, בעל המניות והדירקטור (להלן: "הנתבע").

ג.התובעת החלה לעבוד אצל הנתבעת ביום 01.07.2010 והיא הועסקה תחילה כמנהלת אירועים והחל מיום 01.02.2011 ועד לפיטוריה הועסקה כמזכירה.

ד.התובעת פוטרה וסיימה לעבוד בשירותיי הנתבעת ביום 12.07.2011.

ה.כשבוע לאחר סיום עבודתה קיבלה התובעת מהנתבעת מכתב סיום העסקה, נושא את התאריך 19.07.2011, בזו הלשון:

"....עקב שינויים כלל חברתיים המתקיימים בחברת "עם האדמה", התקבלה החלטה לסיים את עבודתך בחברה, סיום עבודתך החל מתאריך 12.07.2011

מודה לך על תרומתך לחברה ומאחל הצלחה גדולה בהמשך דרכך".

ו.התובעת היתה בהיריון בתקופת עבודתה אצל הנתבעים, וילדה ביום 03.02.2012.

ז.התובעת קיבלה תלושי שכר רצופים בגין כל תקופת עבודתה, החל מחודש 07.2010 ועד לחודש 07.11.

ח.שכרה הקובע של התובעת היה 3,500 ₪.

ט.הנתבעים לא ידעו על דבר הריונה של התובעת, והתובעת הודיעה על הריונה באותו היום בו הודע לה על ידי הנתבע על פיטוריה ועל סיום העסקתה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>